01 augustus 2011

Planking (nieuws, 2011)

AGATHA CHRISTIE WAS EEN SURFBABE

Agatha Christie was niet alleen bij leven en welzijn de Queen of Crime, maar bleek ook een surfbabe te zijn. Terwijl haar tijdgenoten cocktails dronken in het Verenigd Koninkrijk, bereed de schrijfster de golven bij Kaapstad en Honolulu op een surfplank. Dat blijkt uit onderzoek van Pete Robinson, oprichter van het Museum of British Surfing. Volgens hem behoorden Christie en haar man Archie tot de eerste Britten die zich op een surfplank staande wisten te houden.

De surfavonturen van de detectiveschrijfster namen een aanvang na de Eerste Wereldoorlog, toen haar man werd gevraagd om over de hele wereld de Britishe Empire Exhibition te promoten, die in 1924 in Londen zou worden gehouden. Het stel kwam in februari 1922 aan in Zuid-Afrika waar ze met de surfsport kennismaakten op het Muizenbergstrand.

De twee vervolgden hun reis naar Australiƫ en Nieuw-Zeeland voordat ze in augustus aankwamen in Honolulu. Bij Waikiki leerde het koppel ook daadwerkelijk te surfen en hoe om te gaan met zonnebrand en scherp koraal. Christie schreef later in haar autobiografie dat ze 'een moment van triomf' voelde, toen ze haar evenwicht wist te bewaren en op de golven naar het strand kon komen.

Volgens Robinson had Christie, die op de foto poseert voor haar surfboard in Zuid-Afrika, een passie voor de zee en was ze een sportieve jonge vrouw. Ze was overigens niet de allereerste bekende Brit die met de surfplank wist om te gaan. ,,Prins Edward ging haar voor'', aldus Robinson.(foto: Museum of British Surfing/SWNS.com)

(Bron: The Guardian)

Geen opmerkingen: