22 augustus 2011

Wordt verwacht 257 (nieuws, 2011)

ONDER DE BLAUWE PLEKKEN

Een aangrijpend familiedrama verpakt in een psychologische thriller. Zo moeten we volgens uitgeverij De Kern de thriller 'Tussen twee vuren' zien, die in oktober 2011 in de winkel moet liggen. Auteur is de Zweedse advocate Malin Persson Giolito.

Karin Lidstrand, onderwijzeres van de zevenjarige Alex, maakt zich grote zorgen om hem. Alex komt onverzorgd op school en heeft enorme woede-uitbarstingen waarin hij iedereen in zijn omgeving slaat, bijt en schopt. De enige die hij soms toelaat is zij. Karin is bang dat hij thuis mishandeld wordt. Als ze op een gegeven moment niet alleen blauwe plekken op zijn lichaam vindt maar ook brandwonden, slaat ze alarm.

Maar dan krijgt de politie een telefoontje dat Alex' vader dood in de woning ligt. Alex zit naast hem, met een mes in zijn handen, steeds herhalend dat hij zijn vader heeft doodgestoken...

Maria Persson Giolito (Zweden, 1969) schreef het verhaal vanuit het perspectief van Alex' juf, zijn advocate en zijn moeder. De auteur is momenteel werkzaam voor de Europese Commissie in Brussel, waar ze woont met haar Franse man en drie kinderen. Haar eerste boek, 'Double life', verscheen in 2008.

Andere nieuwe titels:

Sophie Hannah - 'De lege kamer' (oktober 2011). Programmamaakster maakt een documentaire over gerechtelijke dwalingen bij de veroordeling van moeders wier kinderen aan wiegendood zijn overleden. De moeders zijn nu vrij. Maar dan wordt een van hen vermoord aangetroffen in haar woning.

Geen opmerkingen: