03 oktober 2010

Voorproefje (nieuws, 2010)

'SNEL GELD' KRIJGT HOLLYWOOD-REMAKE

Hollywood werkt niet alleen aan een remake van de succesvolle verfilming van Stieg Larssons Millenniumtrilogie, ook een Amerikaanse versie van de film 'Snabba Cash' ('Snel geld') naar de thriller van de Zweed Jens Lapidus is in de maak. WarnerBros heeft acteur en tieneridool Zac Efron ('High School Musical') gecontracteerd voor een van de hoofdrollen.

Voorlopig zullen we het met de Zweedse verfilming moeten doen. Donderdag 7 oktober gaat de film in première in Nederlandse bioscopen. Hoofdrollen zijn er voor de Zweedse sterren Joel Kinnaman, Matias Padin Varela en Dragomir Mrsic. Deze trailer geeft alvast een voorproefje.

'Snel geld' is het eerste deel van een trilogie over de onderwereld van de Zweedse hoofdstad Stockholm. De drie hoofdpersonages Mrado, JW en Jorge raken los van elkaar verstrikt in de verleidelijke wereld van de cocaïnehandel en de manipulaties van een oppermachtige maffiabaas.

Auteur Jens Lapidus verdedigde als strafrechtadvocaat enkele van de meest beruchte misdadigers van Zweden. Hierdoor verwierf hij een unieke kennis van het criminele circuit, die hij vervolgens in zijn Stockholm-trilogie stopte. Zijn boeken worden vergeleken met die van James Ellroy en Dennis Lehane. A.W. Bruna Uitgevers meldt dat ze inmiddels meer dan 50.000 exemplaren heeft verkocht van 'Snel geld'. Het tweede deel, 'Bloedlink', verscheen in mei dit jaar en deel 3, 'Val dood', zal in mei 2011 verschijnen. De rechten van de boeken zijn aan meer dan 25 landen verkocht. Wereldwijd zijn er van 'Snel geld' en 'Bloedlink' meer dan een miljoen exemplaren verkocht.

Geen opmerkingen: