19 oktober 2010

Melkkoe (nieuws, 2010)

CHRISTIE BAALDE VAN POIROT

Agatha Christie was Hercule Poirot, de fictieve Belgische detective en een van de belangrijkste personages in de boeken van de Britse schrijfster, eigenlijk beu en wilde hem laten verdwijnen. Poirot was echter zo populair en 'haar melkkoe' dat ze hem in leven hield. Dat heeft haar kleinzoon Mathew Pritchard gezegd tegen het magazine Radio Times.

De misdaadauteur had voortdurend nieuwe ideeën voor straffe verhalen, zegt haar kleinzoon. ,,Ze had eigenlijk geen zin meer in een nieuw verhaal rond de detective en wilde zich ontdoen van Poirot. Ideeën voor een nieuw boek pasten immers niet bij het personage van Poirot en daarom wilde ze nieuwe verhalen vertellen met nieuwe personages'', aldus Pritchard.

,,Haar agenten en uitgevers, die erg bekommerd waren om hun inkomsten, waren enthousiast over Poirot. De Belgische detective was immers populair en ze besefte zelf ook wel dat hij haar melkkoe was'', zei de kleinzoon van Christie.

Agatha Christie (1890-1976) werd een van de meest succesvolle auteurs aller tijden en verkocht volgens Guinness World Records meer dan 2 miljard boeken. Hercule Poirot verscheen in 33 romans en 51 novellen, gepubliceerd tussen 1920 en 1975. Miss Marple, een ander succesvol personage van Christie, dook op in 12 romans en 20 novellen.

(Bron: De Standaard)

1 opmerking:

marco zei

51 novellen? Imho zijn dat korte verhalen. Welke definitie wordt hier gehanteerd voor novellen?