06 oktober 2010

Brug te ver (nieuws, 2010)

LANGE WAPPER WEER ONDERWERP VAN THRILLER

De politieke besluitvorming rond de Lange Wapper, een enorme brug die de doorstroming van het verkeer in Antwerpen had moeten bevorderen, had veel weg van een thriller. Het bouwwerk komt er niet, de politiek koos voor een tunnel. Maar de brug is wel weer onderwerp van een - echte - thriller, die sinds deze week in de - Vlaamse - boekwinkel ligt.

'De Lange Wapper en de dode vrouw' is de zesde misdaadroman van Hubert van Lier. Eerder verschenen van hem 'Voltaire en de zaak Chemalo', 'Voltaire en de Europese Unie', 'Voltaire en de Vodkawraak', 'Voltaire en de Chinese connectie' en 'Antwerpen Groenplaats'. De 'Lange Wapper'-thriller schreef hij samen met Roger Rennenberg, doctor in de geesteswetenschappen, maar ook auteur van literair-kritische studies, poëzie, toneel en vertalingen.

De omstreden plannen voor de bouw van een gigantisch verkeersviaduct boven Antwerpen, die tot een volksraadpleging leidden, vormen de achtergrond voor deze politieke thriller. Een verhaal van machtsmisbruik en corruptie, waarin de politieke wereld en de ermee verbonden industriële machten centraal staan. In dit web van geldzucht em machtshonger onderzoeken journalist Filip Ickx en barones Elvire van Tilt de Jonker de dood van een medestandster. Ze zullen ervaren dat ze met enorme belangen en meedogenloze tegenstanders te maken hebben, voor wie een mensenleven van geen waarde is.

(Bron: ademloos.be)

Geen opmerkingen: