01 oktober 2010

Mannenboek (nieuws, 2010)

ACTEUR VOORSPELDE '9/11' IN MANUSCRIPT THRILLER

De Britse acteur Sir Michael Caine schreef in een manuscript voor een thriller al over terreuraanval als die op Twin Towers, nog voordat die op 11 september 2001 werd uitgevoerd. De 77-jarige Caine, pseudoniem van Maurice Joseph Micklewhite, vertelde deze week voor de BBC-radio dat hij destijds fantaseerde over terroristen die met een vliegtuig in een wolkenkrabber in Londen vlogen. Hij was erover aan het schrijven toen '9/11' plaatsvond.

Caine was verbijsterd dat zijn fantasie realiteit werd en legde onmiddellijk zijn manuscript in een diepe bureaulade. Bij de terreuraanval van Al Qaida, waarbij vliegtuigkapers twee toestellen in de Twin Towers in New York lieten binnenvliegen, kwamen bijna drieduizend mensen om het leven.

,,Ik had dus dat plot waarbij terroristen een wolkenkrabber aanvallen en dan gebeurt zoiets in het echt. Ik was ontzet, dus ik hield op met schrijven.'' De acteur zei verder dat hij nog steeds van plan is om een boek te schrijven en dat hij hoopte het voor zijn tachtigste verjaardag in 2013 te kunnen voltooien. ,,Het wordt een thriller over terroristen, het soort verhaal dat ik altijd lees.'' Het wordt een echt mannenboek, aldus de tweevoudig Oscar-winnaar. ,,Het wordt geen literair waagstuk.'' Caine hoopt weer achter de computer te kunnen kruipen als zijn werk aan de opnamen van de derde Batman-film erop zit.

(Bron: The Daily Telegraph)

Geen opmerkingen: