14 oktober 2010

Goede boeken, slechte boeken (nieuws, 2010)

ÜBERBITCH LEIDT JURY GOUDEN STROP 2011

Actrice Inge Ipenburg neemt als juryvoorzitter van de Gouden Strop 2011 het stokje over van Koos Postema. Dit is vandaag bekendgemaakt door het secretariaat van de Gouden Strop.

Inge Ipenburg werd bekend als überbitch Martine Hafkamp in de eerste Nederlandse soapserie 'Goede Tijden Slechte Tijden'. Daarnaast is zij presentatrice, persoonlijke coach, dagvoorzitter en geeft zij les in camera-acteren. Volgens de Gouden Strop-organisatie leest zij graag, ,,en dan zeker spannende boeken.''

Ipenburgs website meldt verder dat ze 'De Mol' was in de serie van 'Wie is de mol 2007' en dat ze meerdere televisieprogramma’s heeft gepresenteerd waaronder Droomland en Geld ligt op straat. Ook werkte ze mee aan drie bioscoopfilms over Sinterklaas waarvan de laatste sinds 13 oktober in de bioscopen te zien is. Afgelopen winter speelde ze barones Elsa in The Sound of Music. Haar site verstrekt ook nog een signalement: lengte 1,74 m, kledingmaat 38/40 en schoenmaat 39.

Naast Ipenburg hebben zitting de vakjuryleden Ine Jacet (oprichter/beheerder van de site Misdaadromans.nl), Marcella van der Weg (verslaggever en recensente van spannende boeken voor HP/De Tijd en in 2010 ook al GS-jurylid) en Luc Wierts (journalist en recensent voor Metro). Pierre Palmen, bedrijfsleider van een boekhandel in Roermond, maakt namens sponsor The Read Shop de jury compleet. (foto Inge Ipenburg: Nico Kroon)

Geen opmerkingen: