15 mei 2010

Wordt verwacht 189 (nieuws, 2010)

OPEN DAG WORDT NACHTMERRIE

Uitgeverij De Bezige Bij kocht in januari van dit jaar de rechten op het debuut van de Canadese schrijfster Chevy Stevens, nadat uitgeverijen uit Duitsland, Australië, Griekenland, Rusland, Polen, Slowakije en Tsjechië haar al voor waren gegaan. Imprint Cargo brengt het debuut 'Vermist', vergezeld van jubelende quotes van Kathy Reichs en Karin Slaughter, in september 2010 in de handel.

Op de dag dat ze wordt ontvoerd, heeft makelaar Annie O'Sullivan drie goede voornemens: een huis verkopen, de ruzie met haar moeder oplossen en op tijd komen voor het etentje met haar vriend. De open dag van het huis verloopt rustig, maar op het moment dat Annie wil afsluiten, verschijnt er een laatste bezoeker. Misschien heeft ze toch nog geluk vandaag...

Een jaar later weet Annie te ontsnappen uit de blokhut waar ze al die tijd werd vastgehouden en misbruikt. Terwijl ze probeert weer grip te krijgen op het dagelijks leven, wordtd een nieuwe poging tot ontvoering ondernomen. Het gevaar is dichterbij dan ze denkt.

Chevy Stevens werd geboren op Vancouver Island, waar ze nog steeds woont met man en hond. Ze werkte als verkoper voor een bedrijf in cadeau-artikelen, waarna ze makelaar werd. Terwijl ze zat te wachten op eventuele huizenkopers op open dagen, spendeerde ze uren met gedachten over verschrikkelijke dingen die haar zouden kunnen overkomen. Haar meest angstwekkende scenario, te worden ontvoerd tijdens een bezichtiging, was de basis voor haar debuut. Na een half jaar verkocht Stevens haar huis en verliet ze de makelaardij om het boek te kunnen voltooien. Ze werkt momenteel aan haar tweede boek. (foto auteur: Suzanne Teresa)

Andere nieuwe titels:

Karin Slaughter - 'Verbroken' (juli 2010). Sara Linton vraagt Will Trent om hulp in Grant County bij het onderzoek naar de moord op een jonge vrouw. Maar zijn komst wordt niet door iedereen gewaardeerd.
Donna Leon - 'Een kwestie van vertrouwen' (juli 2010). Commissaris Guio Brunetti krijgt informatie over verdachte vertragingen bij het gerechtshof in Venetië. Pas als een medewerker van de rechtbank wordt vermoord, worden de vermoedens van een groter corruptieschandaal binnen de rechterlijke macht bevestigd. En ondertussen gaat Venetië gebukt onder een zinderende hittegolf.
James Patterson & Maxine Paetro - 'Private' (september 2010). Private is een internationaal detectivebureau met een clientèle die bestaat uit 's werelds rijkste en machtigste personen. Met kantoren over de hele wereld krijgt Private ook te maken met de donkerste en best verborgen geheimen - geheimen die voor altijd verborgen hadden moeten blijven.
Peter de Zwaan - 'Voortvluchtig' (augustus 2010). Vijfde Jeff Meeks-thriller. Meeks werkt als houthakker in de bossen bij Astoria. De rust wordt verstoord als een bloedmooie vrouw opduikt in het café en zijn baas Arlo enkele dagen met haar wegblijft. Arlo komt terug, maar verdwijnt opnieuw. Meeks heeft nog geld van hem te goed en gaat naar hem op zoek.
Peter Temple - 'Waarheid' (augustus 2010). In de badkamer van een luxeappartement wordt een jonge vrouw met een gebroken nek aangetroffen. Ondanks het moderne beveiligingssysteem van het appartementencomplex is er geen spoor van de dader. Bovendien weigert de eigenaar iedere medewerking bij het onderzoek. Niet veel later worden in een garagebox drie gruwelijk gemartelde lichamen gevonden.

Geen opmerkingen: