29 mei 2010

Wordt verwacht 190 (nieuws, 2010)

INTIEM OP INTERNET

Het boek kreeg de NUR-code van 'literaire thriller' mee, maar de uitgever noemt het 'een bijzondere mix van spanning & chicklit'. Vanaf juni 2010 kan de lezer zelf oordelen wat voor leesvlees zij in de kuip heeft, want dan verschijnt 'Nickname', het debuut van Ingrid Oonincx bij uitgeverij The House of Books.

De thriller gaat in op intimiteiten en intriges op internet. Noor, Dagmar en Roos leren elkaar kennen via een chatbox. Al snel delen ze elkaars dagelijkse belevenissen. Ze blijken alle drie zo hun eigen geheimen te hebben, die ze tijdens het chatten aan elkaar toevertrouwen.

Noor wil dolgraag moeder worden, terwijl Dagmar juist niet weet wat ze met haar plotselinge zwangerschap moet aanvangen. Roos is op haar beurt het huisvrouwenbestaan met twee kleine kinderen zat en verdenkt haar echtgenoot van overspel. Dat is allemaal zo erg nog niet, ware het niet dat de levens van Roos, Noor en Dagmar op een verontrustende manier met elkaar verweven zijn. Het drietal wordt geconfronteerd met hun grootste angsten.

Met 'Nickname' won Ingrid Oonincx (1968) de door The House of Books via de website Vrouwenthrillers.nl uitgeschreven VrouwenThrillerschrijfwedstrijd 2009. Oonincx is webredacteur, freelance journalist en moeder van twee zoontjes. Ze zit ook op Hyves en Facebook en zodoende weten we dat ze op 31 mei jarig is, samenwoont, een donorcodicil heeft en op de Fontys Hogeschool voor de Journalistiek heeft gezeten. Ze kijkt graag naar ziekenhuisseries, luistert naar Coldplay en wordt wel eens gespot in Stadscafé MeesterS in Tilburg. (foto auteur: Wim van de Hulst)

Andere nieuwe titels:

Lisa Gardner - 'De leugenaar' (mei 2010). Sandra Jones, een jonge moeder, blond en mooi (ook dat nog), verdwijnt spoorloos uit haar huis in Boston. Ze laat haar vierjarige dochter als enige getuige achter. Echtgenoot Jason wordt direct als hoofdverdachte beschouwd. Brigadier D.D. Warren voelt meteen dat er iets fout zit met dit op het oog zo normale gezin.
Harry Dolan - 'Slechte dingen gebeuren' (mei 2010). Debuutthriller met hele foute comicbookachtige cover van Amerikaanse auteur, die ooit filosofie studeerde. David Loogan hoopt zijn gewelddadige leven achter zich te kunnen laten. Maar dan raakt hij bevriend met de uitgever van het misdaadmagazine Gray Streets en begint hij een relatie met diens vrouw. Dan gebeuren er slechte dingen: plannen gaan fout, mensen gaan dood.
Kristina Ohlsson - 'Ongewenst' (mei 2010). Een nieuw Zweeds thrillertalent, volgens de uitgever. In Zweden wordt op een regenachtige zomerse dag een klein meisje uit een overvolle trein ontvoerd. Haar moeder is per ongeluk op het vorige station achtergebleven. Later wordt het kind dood gevonden, met het woord 'ongewenst' op haar voorhoofd.
Thomas Kanger - 'De zondagsman' (mei 2010). Politie-inspecteur stuit in de archieven op een onopgeloste moordzaak die op het punt staat te verjaren. De inspecteur raakt geobsedeerd door het lot van het slachtoffer en ontdekt dat er nog veel getuigen zijn die zich de zaak kunnen herinneren.

Geen opmerkingen: