31 mei 2010

Konvooi (nieuws, 2010)

MANKELL AAN BOORD VAN DOOR ISRAËL AANGEVALLEN SCHIP

De Zweedse thrillerschrijver Henning Mankell was aan boord van een van de zes schepen die koers hadden gezet richting Gaza en maandagochtend vroeg zijn aangevallen door Israëlische commando's. Dit heeft Robert Johnson, woordvoerder van de auteur, aan persbureau Associated Press laten weten.

Het is niet bekend hoe het met de schrijver is gesteld. Johnson zei dat hij Mankell niet heeft kunnen bereiken sinds de aanval. De Israëlische marine stoort het radioverkeer in het gebied van de confrontatie. Mankell was aan boord van het Zweedse schip Sofia, dat meevoer in een konvooi naar de Gazastrook met hulpgoederen. Volgens het Zweedse ministerie van Buitenlandse Zaken waren er elf Zweden aan boord van de schepen.

Volgens de laatste berichten zijn zeker negentien mensen om het leven gekomen. Daarnaast raakten 26 personen gewond. Het schip waarop de doden vielen, is de Mavi Marmara, een Turkse veerboot. Het konvooi met 10.000 ton aan hulpgoederen was bedoeld als protest tegen Israëls blokkade van de Gazastrook.

Geen opmerkingen: