11 mei 2010

Terug naar de basis (nieuws, 2010)

GRONDLEGGER KEERT TERUG NAAR CRIMEZONE

Je kunt er qua timing zo je vraagtekens bij zetten, maar vlak voor de start van Juni - Maand van het Spannende Boek krijgt de thrillersite Crimezone een nieuwe baas. Sander Verheijen start per 1 juni als hoofdredacteur bij Crimezone, zo meldt de website. Verheijen keert hiermee terug naar de site waarvan hij zelf in 2002 het concept bedacht en waar hij drie jaar lang als hoofdredacteur de scepter zwaaide.

Nadat hij de site in 2005 verliet, werkte Verheijen als acquirerend redacteur thrillers bij uitgeverij Unieboek|Spectrum. De laatste jaren was hij werkzaam als marketing manager bij FMB uitgevers, verantwoordelijk voor de (online) marketingactiviteiten van auteurs als Carry Slee en Heleen van Royen.

Linda Albers, bij A.W. Bruna Uitgevers als commercieel directeur eindverantwoordelijk voor de online strategie van de uitgeverij, stelt in een verklaring op de site: ,,Nadat we Crimezone overnamen heb ik met veel mensen gesproken over de site. Ze waren zonder uitzondering enthousiast over het feit dat we de community hebben overgenomen en kwamen met veel waardevolle adviezen, die we hebben gebruikt bij de verdere planvorming. Toen ik met Sander sprak over onze ideeën was hij zo enthousiast dat we heel snel tot overeenstemming kwamen. Met hem aan het roer willen we Crimezone.nl verder uit laten groeien tot dé community voor liefhebbers van thrillers.''

A.W. Bruna nam in februari van dit jaar de website over. Kees de Bree zou toen aanblijven als hoofdredacteur, heette het. Dat De Bree vertrekt bij de website, heeft met het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd te maken, wordt nu gemeld op de site. Opmerkelijk is echter dat in een persbericht van de uitgeverij wordt gesteld dat De Bree zich, 'na vijf jaar trouwe dienst, [zal] gaan richten op andere journalistieke werkzaamheden'. In een toelichting laat de uitgeverij weten dat De Bree A.W. Bruna zal verlaten, maar zal blijven schrijven. De Bree is vijf jaar hoofdredacteur geweest van Crimezone.

Verheijen hoefde niet lang na te denken toen Albers hem de plannen met Crimezone, die op de site verder niet inhoudelijk worden toegelicht, vertelde. ,,Het is natuurlijk een prachtige uitdaging om de site die ik jaren terug op een zolderkamertje heb bedacht nu professioneel te kunnen uitbouwen. Het is nog steeds een sterk merk en het internet biedt zoveel meer mogelijkheden dan toen om van Crimezone een echte crossmediale community te maken.''

Crimezone moet onafhankelijk kunnen opereren van de thrilleruitgeverij, benadrukte Albers eerder dit jaar. Daarom wordt een redactiestatuut opgesteld. Overigens staat de commercieel directeur van de uitgeverij als eindverantwoordelijke in het colofon van Crimezone vermeld.

Volgens cijfers van begin dit jaar telt Crimezone.nl 20.000 unieke bezoekers en 250.000 pageviews per maand. Sinds de start in 2002 zijn er ruim 10.000 recensies gepubliceerd van 4500 titels en 1500 auteurs.

1 opmerking:

Remko Meddeler zei

Geweldig goed nieuws voor Sander, voor Crimezone, maar vooral voor alle liefhebbers van het spannende boek. Dat de site (opnieuw) tot grote hoogte moge groeien!