03 mei 2010

Drie op 'n rij (nieuws, 2010)

OPNIEUW PRIJS VOOR JOHN HART

De Amerikaanse schrijver John Hart (1965) heeft wederom de Edgar Award gewonnen voor de beste thriller. Vorige week mocht hij tijdens een galabanket in New York de prijs in ontvangst nemen voor zijn derde thriller 'The Last Child'. In 2008 won hij de onderscheiding voor zijn tweede misdaadroman 'Down River' ('Gevaarlijke onderstroom'). En voor zijn eerste boek 'The King of Lies' ('De wet en de leugen') werd hij in 2007 genomineerd voor een Edgar Award voor het beste debuut. Hart is de enige auteur die met al zijn boeken is genomineerd voor een prestigieuze prijs van het genootschap Mystery Writers of America.

'The Last Child', bij uitgeverij Luitingh verschenen onder de titel 'Onschuld', gaat over de ontvoering van een jong meisje. De tragische verdwijning doet haar eerst zo gelukkige gezin uit elkaar vallen: de vader kan het schuldgevoel niet aan en verdwijnt met de noorderzon, de moeder zoekt vergetelheid in de armen van drank, drugs en een gevaarlijke minnaar. Alleen haar tweelingbroer Johnny kan haar nog redden en hij moet daarvoor alles riskeren.

John Hart (1965) was strafpleiter toen hij ontslag nam om De wet en de leugen te schrijven. Hij is getrouwd, heeft twee jonge dochters en woont in North Carolina.

Geen opmerkingen: