30 september 2009

Wordt verwacht 135 (nieuws, 2009)

THRILLER VAN NEEF IAN FLEMING

Hij heeft zijn achternaam gemeen met zijn oom, de Britse schrijver Ian Fleming (1908-1964). En net als de schepper van James Bond deed, houdt ook neef James Fleming (1944) van mooie vrouwen (zegt-ie zelf), sterke drank en kleurige sokken. Neef James waagt zich na historische romans nu ook aan het spannende genre. 'Wit bloed' heet zijn thriller die in november 2009 bij uitgeverij Mynx zal verschijnen.

Had oom Ian als alter ego de politiek incorrecte geheim agent James Bond bedacht, die Koude Oorlog-schurken achter de broek zat en na gedane arbeid een Wodka Martini (geschud, niet geroerd, en met een citroenschilletje) nuttigde, James Fleming heeft als fictieve held gekozen voor wetenschapper Charlie Doig, zoon van een Engelse vader en een Russische moeder.

Als natuuronderzoeker die vogels en zeldzame kevers voor musea verzamelt, reist Doig de wereld rond. Wanneer de Russische Revolutie in 1917 uitbreekt, is hij aan het werk in Turkmenistan. Zijn salaris wordt niet langer uitbetaald en hij ziet zich genoodzaakt terug te keren naar het landgoed van zijn moeder, even buiten Smolensk. Daar wordt hij verliefd op zijn nicht Elizaveta en hij trouwt met haar. Maar de dagen van het tsaristische Rusland zijn geteld, de Bolsjewieken komen er aan. En wat doen geliefden dan als alles om hen heen in puin ligt en wraak van alle kanten loert?

'Wit bloed' is het eerste deel in de Charlie Doig-serie. Opvolger 'Cold blood' is al in Groot-Brittannië verschenen.

Andere nieuwe titels:

John Kilgallon - 'Profeet' (oktober 2009). Schrijver denkt de ultieme thriller te hebben geschreven: een mix van de oude voorspellingen van Nostradamus en het hedendaagse terrorisme. Dan wordt hij overvallen door gemaskerde mannen die alle kopieën van zijn boek stelen. De schrijver wordt gered door de CIA, maar dan beginnen zijn problemen pas echt.
Benjamin Black - 'Schimmenspel' (oktober 2009). Nieuwe literaire thriller van Black aka Booker Prize-winnaar John Banville. Het leven van John Glass in New York zou heel comfortabel moeten zijn. Zijn vrouw is vermogend en hij heeft zijn carrière als journalist opgegeven om de biografie te schrijven van zijn schoonvader, mediamagnaat en voormalig CIA-agent Bill Mulholland. Zijn researcher komt echter met informatie over de familie die zijn luxe leventje in gevaar brengt. Vlak daarna komt de researcher om het leven.

Geen opmerkingen: