23 september 2009

Van de transfermarkt (nieuws, 2009)

ALEX VAN GALEN VERRUILT PROMETHEUS VOOR A.W. BRUNA

Scenarioschrijver en thrillerauteur Alex van Galen is overgestapt van uitgeverij Prometheus naar A.W. Bruna Uitgevers. Dat heeft de laatste bekendgemaakt.

Bij zijn nieuwe uitgeverij verschijnt in het voorjaar van 2010 zijn nieuwe thriller 'Duivelssonate'. De thriller gaat over twee pianisten die in de liefde en de muziek een dodelijke strijd met elkaar leveren.

Van Galen debuteerde in 2007 bij Prometheus met 'De opvolger'. Volgens zijn eigen website kocht die uitgever de rechten op de historische thriller destijds 'voor een ongewoon hoog bedrag'.

Van Galen is verder bekend als schrijver van tv-series als 'Rozengeur & Wodka Lime'. Verder werkte hij mee aan de comedy's 'We Gaan Nog Niet Naar Huis', 'SamSam', ''t Zonnetje in Huis', de soap 'Onderweg naar Morgen' en de dramaseries 'Voor hete vuren' en '12 steden, 13 ongelukken'. Twee jaar geleden verkocht hij zijn filmscript 'Bullitz' aan een investeringsmaatschappij in Hollywood. Of en wanneer die film in de bioscoop komt, is niet bekend.

Juliette van Wersch, acquirerend redacteur bij A.W. Bruna, zegt in een persbericht over de overstap van Van Galen: ,,We zijn heel zuinig op onze Nederlandse auteurs en we kiezen ze dan ook met zorg uit. Die luxe heb je nu eenmaal met bestsellerauteurs als Grisham en Larsson. Toen 'Duivelssonate' aan ons werd aangeboden heb ik het meteen gelezen. Alex van Galens achtergrond en zijn sterke debuut waren veelbelovend en het verhaal sprak me onmiddellijk aan. Het is een origineel verhaal met een sterke psychologische spanning en een mysterieuze sfeer die maakt dat je opgaat in het verhaal.''

'Duivelssonate' gaat over de excentrieke pianist Notovich die door zijn virtuoze interpretaties van Franz Liszt een van de meest gevraagde musici ter wereld is geworden. Totdat zijn grote liefde Senna verdwijnt. Die avond geeft hij in trance een recital terwijl hij onder het bloed zit. Hij herinnert zich helemaal niets. Nadat de politie hem wegens gebrek aan bewijs heeft vrijgelaten, stort hij volledig in.

Op een dag ziet hij een vrouw op straat lopen die sterk op Senna lijkt. Zij blijkt de geliefde te zijn van de geheimzinnige pianist Valdin, die Notovich uitdaagt tot een pianoduel. Valdin beweert een meesterpianist te zijn geworden dankzij de Duivelssonate: een mythische sonate die de duivel tijdens een droom aan Franz Liszt zou hebben voorgespeeld. Als Valdin tegen de politie zegt dat hij nieuwe bewijzen heeft over de verdwijning van Senna, besluit Notovich het duel aan te gaan. Hij wil erachter komen wat er precies met Senna is gebeurd.

De overstap van Van Galen werd begeleid door literair agent Willem Bisseling van Sebes & Van Gelderen. A.W. Bruna heeft de intentie om ook 'De opvolger' in haar fonds op te nemen. Overigens heeft het bureau van Paul Sebes recent meer thrillers en auteurs ondergebracht bij diverse uitgeverijen. Zo verschijnt via bemiddeling van Sebes c.s. de thriller 'Kussenman' van Ralf Dukker bij L.J. Veen, publiceert Tess Franke haar nieuwe thriller 'Serpent van de wraak' bij Anthos en worden ook de nieuwe thrillers 'De missie' en 'Bloedverwant' van Daniëlle Hermans door A.W. Bruna uitgegeven. Verder bemiddelde Sebes succesvol voor Anita Terpstra die haar eerste twee thrillers 'Nachtvlucht' en 'Stilzwijgen' bij Cargo ziet verschijnen.

Geen opmerkingen: