03 september 2009

Goed verzonnen (nieuws, 2009)

VLAAMSE SCHRIJFLIEFHEBBERS ONTDEKKEN THRILLERSITES

VERZ!N, het tijdschrift van de Vlaamse organisatie Creatief Schrijven, besteedt in het jongste nummer aandacht aan misdaad. Criminaliteit scoort niet alleen goed in het nieuws, maar ook in boekvorm. De redactie van VERZ!N ging op onderzoek uit en stelde daarbij de vraag: Hoe begin je een misdaadroman?

Pieter Aspe komt in het magazine aan het woord over het fenomeen bestseller, terwijl de onvolprezen recensent John Vervoort tipt hoe je een thriller moet schrijven. Johanna Spaey, winnares van de Gouden Strop 2005, levert een bijdrage, terwijl ook wordt ingegaan op de vraag hoever je mag gaan met citeren, parafraseren en kopiëren.

Een pagina is gewijd aan websites rondom het spannende boek. De site van het Genootschap van Vlaamse Misdaadauteurs wordt belicht alsmede het forum van Misdaadromans.nl. De volgens VERZ!N 'actuele, onafhankelijke en zeer interactieve' website Crimezone.nl wordt een ''misdadige portal' genoemd, terwijl De Spanningsblog als 'nieuwssite voor thrillers' wordt betiteld.

Een los nummer van VERZ!N kost vier euro, maar om die te bemachtigen moet u wel de grens over. Het blad is te koop bij de International Magazine Stores en enkele Colibro boekhandels in Antwerpen, Brugge, Gent, Hasselt en Leuven. Een jaarabonnement (vier nummers) kost twaalf euro. Voor meer informatie: zie de website van Creatief Schrijven.

1 opmerking:

Remko Meddeler zei

Klopt toch, dat van Crimezone? Er is toch ook al een dag of vijf geen echt thrillernieuws? ;-))