23 september 2009

Vaste thema's (nieuws, 2009)

BALDACCI GUNT NEDERLAND PRIMEURTJE

De nieuwe thriller van David Baldacci verschijnt als eerste in Nederland en Vlaanderen. David Baldacci heeft aan A.W. Bruna Uitgevers toestemming gegeven om 'In het geheim' op 6 oktober te laten verschijnen. Volgens de uitgever is dat drie weken voor de internationale verschijningsdatum van 27 oktober.

'In het geheim' is een nieuwe stand-alone thriller en zal volgens de uitgever 'opvallend' gelanceerd worden. Over enkele weken gaat een abri-campagne van start en zullen er advertenties worden geplaatst in landelijke dagbladen.

Aangekondigd wordt dat Baldacci's vaste thema's in dit boek opnieuw aan bod komen: machtsmisbruik, samenzweringen en de vele gezichten van de waarheid. Mason Perry, bijgenaamd 'Mace', was een zeer succesvolle detective bij de Narcotica-afdeling van de politie van Washington D.C., tot ze werd ontvoerd en vervolgens een misdaad in de schoenen kreeg geschoven die ze niet had begaan. Ze raakte alles kwijt – haar baan, haar carrière, haar vrijheid – en verdween voor twee jaar achter de tralies. Maar nu is Mace weer vrij en vastberaden om degenen te vinden die haar in de gevangenis hebben doen belanden. Dan ontmoet ze de advocaat Roy Kingman, vlak nadat hij het lichaam heeft ontdekt van een vrouwelijke collega. Wanneer Mace en Roy op onderzoek uitgaan, stuiten ze op duistere geheimen die onder het beschaafde oppervlak van de Amerikaanse hoofdstad schuilgaan.

David Baldacci (1960) werd geboren in Richmond, Virginia. Hij studeerde politieke wetenschappen aan de Virginia Commonwealth University, waar hij cum laude afstudeerde, en rechten aan de University of Virginia. Daarna was hij gedurende negen jaar werkzaam als bedrijfsjurist en advocaat in Washington D.C.. In 1996 debuteerde Baldacci met 'Het recht van de macht'. Vanaf dat moment wijdde hij zich geheel aan het schrijven van boeken, waaronder de Camel Club-serie, de King & Maxwell-serie en een aantal standalonethrillers en kinderboeken. Van Baldacci's boeken zijn wereldwijd meer dan 75 miljoen exemplaren verkocht.

Geen opmerkingen: