04 september 2009

Meer dan wijn (nieuws, 2009)

KASSA VOOR PHILIP KERR

De Schotse thrillerauteur Philip Kerr (1956) heeft 's werelds meest lucratieve thrillerprijs in de wacht gesleept, de RBA International Prize for Crime Writing. De prijs, gefinancierd door het Spaanse mediaconcern RBA, bedraagt maar liefst 125.000 euro.

De in Edinburgh geboren auteur kreeg de prijs voor zijn thriller 'If the Dead Rise Not'. Kerr gaf meer dan honderdzestig concurrenten het nakijken.

'If the Dead Rise Not', dat in november 2009 bij De Boekerij onder de titel Als de doden niet herrijzen, zal verschijnen, is de laatste in de serie Berlijn-thrillers, waarin privédetective Bernie Gunther figureert. Het boek speelt zich af in 1934. De nazi's zin anderhalf jaar aan de macht en Berlijn bereidt zich voor op de Olympische Spelen van 1936. Bernie Gunther is als privédetective in dienst van het Adlon hotel. Hier raakt hij betrokken bij de activiteiten van twee hotelgasten. De een is een linkse journaliste die Amerika wil bewegen de Spelen in Berlijn te boycotten, de ander een Duits-Joodse gangster, die de Spelen wil gebruiken om zichzelf en de maffia te verrijken.

Kerr zei in een reactie overweldigd te zijn door de grootte van de prijs. ,,Onlangs kreeg ik een prijs in Frankrijk. Die bestond uit een paar flessen wijn.''

(Bron: The Guardian)

Geen opmerkingen: