13 september 2009

Netwerk (nieuws, 2009)

SCHRIJVER STRIKT MINISTER

De Vlaamse misdaadauteur Bart Debbaut beschikt kennelijk over een uitgebreid netwerk van 'old boys'. De net 38 jaar geworden schrijver heeft namelijk de Belgische oud-premier en thans minister van Buitenlandse Zaken, Yves Leterme, gestrikt om zijn tweede thriller te presenteren. Dat gebeurt op woensdagavond 7 oktober in Cultuurcentrum De Passant in het immer bruisende Zoutleeuw, een dorp met een groots verleden. Een inleiding wordt gehouden door burgemeester Rik Dehairs van Zoutleeuw, die ook al lovende woorden sprak bij de lancering van Debbauts debuut 'Scherven' in 2008.

In 'Tralies' wordt het mooie Vlaamse stadje Leuven geteisterd door een pyromaan. Maar ook wordt de stad opgeschrikt door verdachte verdwijningen van jonge vrouwen. Het gruwelijk verbrande lijk van een van hen wordt gevonden in een veld. Als de uitgebrande wagen van een vermiste vrouw wordt aangetroffen, ziet hoofdinspecteur Leyssens een mogelijk verband met het dossier van de pyromaan. Dan duiken er getuigen op die de speurders op het spoor van Rudi Plevoets brengen. Maar hij speelt de vermoorde onschuld. Als een huiszoeking niets oplevert, lijkt de zaak muurvast te zitten.

Bart Debbaut (1971) is werkzaam in het bankwezen. Daarnaast schrijft hij al tien jaar verhalen voor diverse tijdschriften, waaronder Humo en Bizz Magazine. In 2003 publiceerde hij samen met Louis Verbruggen en Jan Ceuleers het managementboek 'Hoe word ik een winnaar en hoe blijf ik het'. Debbaut is getrouwd en heeft twee kinderen.

Geen opmerkingen: