28 september 2009

Nogal populair (nieuws, 2009)

BROWN VERKOOPT 1,9 MILJOEN 'SYMBOLS' IN EEN WEEK

Van de eerste druk van 'The Lost Symbol', de nieuwste thriller van Dan Brown, zijn in een week tijd bijna een derde van de in totaal 6,5 miljoen exemplaren verkocht. Dat blijkt uit cijfers van Nielsen BookScan, die verkoopgegevens van de boekindustrie bijhoudt.

Sinds de release op 15 september zijn er 1,9 miljoen stuks van de Engelstalige uitgave verkocht. In de Verenigde Staten vlogen in een week tijd 1,2 miljoen gebonden exemplaren over de toonbank. In Australië werden er 127.000 verkocht, terwijl in Nieuw-Zeeland de teller bleef steken op 20.000. In Zuid-Afrika zag men 8500 exemplaren van de planken 'verdwijnen'.

In het Verenigd Koninkrijk en Ierland werden 573.000 exemplaren verkocht, meer dan de helft van de oorspronkelijke eerste druk van de Britse uitgave van één miljoen boeken. De Britse uitgever Transworld heeft inmiddels tot een extra druk besloten, waarmee het totaal aantal gedrukte van 'The Lost Symbol' op 1.250.000 exemplaren komt.

De Engelse editie is niet alleen succesvol in Engelstalige regio's. Volgens The Bookseller kwam het boek op twee binnen in de Duitse bestsellerlijsten. In de Nederlandse Bestseller 60 staat de thriller sinds vorige week op de eerste plaats.

Overigens staat J.K. Rowling nog steeds aan top waar het gaat om het snelst verkopende boek. Haar 'Harry Potter and the Deathly Hallows' uit 2007 verkocht op de eerste dag 2,7 miljoen exemplaren in Groot-Brittannië en Ierland en 573.000 stuks in Australië.

(Bron: Bookseller.com)

Geen opmerkingen: