14 september 2009

Op de loop (nieuws, 2009)

'FOTOFINISH' OP TV

De thriller 'Fotofinish' waarmee Jac. Toes in 1998 de Gouden Strop won, komt op televisie. NOBS Communicating Media, dat in mei van dit jaar de filmrechten verwierf, maakt van de thriller een vierdelige televisieserie. De afleveringen van elk 25 minuten worden komend jaar door TV Gelderland uitgezonden. NOBS Communicating Media denkt de productie ook aan een landelijke publieke omroep te kunnen verkopen.

Toes publiceerde de psychologische misdaadroman in 1997. Het was zijn vierde boek. 'Fotofinish' vertelt het verhaal van de strafrechtadvocaat, Stan Dewende, die tijdens amateur-hardloopwedstrijden het slachtoffer wordt van een serie onbegrijpelijke en pijnlijke belevenissen. De gebeurtenissen dwingen Dewende de confrontatie aan te gaan met een onfris verleden en alle sporen leiden naar een voormalige compagnon, die na een dramatisch ongeluk spoorloos is verdwenen.

Voor de opnamen van 'Fotofinish' wordt gefilmd tijdens enkele loopevenementen in Gelderland. De vijftiende Posbankloop in Velp van zondag 27 september fungeert als opnamelocatie voor promotiemateriaal voor de tv-serie.

(Bron: De Gelderlander)

Geen opmerkingen: