07 september 2009

Levensgroot (mini-column, 2009)

POSTER

(Door Peter de Zwaan)

Ik hang op een poster, bijna levensgroot.

Nou ja, niet ik, het gaat om mijn boek. Maar mijn naam staat erboven, ook bijna levensgroot; het woord levensgroot gebruik ik hier vaker dan nodig omdat het soms leuk is woorden te herhalen.

Een van de posters hangt bij de ingang van de krant waar ik meer dan dertig jaar heb gewerkt.

Een andere hangt dicht bij mijn huis.

Ik heb ze niet opgehangen, dat hebben mensen gedaan die ik niet ken. Ik wist zelfs niet dat de posters ook in Enschede zouden hangen. ,,Ze komen in de grote gemeenten'', zei De Bezige Bij.

Blijkbaar is Enschede eventjes een grote gemeente.

En zijn de posters het bewijs dat ik eigenwijs ben.

,,Peter de Zwaan laat posters over zijn boek 'Een zaak van vrouwen' bij de krant hangen om te laten zien hoe goed hij wel is'', hoorde ik. ,,En bij zijn huis om op te scheppen.''

Van jaloezie valt soms erg te genieten.


(Deze 'mini-column' is ook te lezen op www.peterdezwaan.nl)

Peter de Zwaan (1944, Meppel) heeft tientallen publicaties op zijn naam staan, misdaadromans en jeugdboeken. Voor zeven van zijn thrillers werd hij genomineerd voor de Gouden Strop, de prijs voor het beste Nederlandstalige spannende boek. Met 'Het Alibibureau' won hij in 2000 de Gouden Strop. Deze maand verscheen zijn nieuwe Jeff Meeks-thriller 'Een zaak van vrouwen'. En 'ergens in 2010' staat een volgende thriller op stapel die de titel 'De mooiste meid van Oregon' heeft meegekregen. Kijk op de site van Peter de Zwaan voor meer informatie. (Foto Peter de Zwaan: Bob Bronshoff)

Geen opmerkingen: