06 augustus 2009

Voor het eerst bang (nieuws, 2009)

MO BRENGT 'HUID' MEE

Ze werkte als barkeeper, beveiligingsbeambte, filmproducente, hostess in een nachtclub in Tokio en administratieve kracht in het onderwijs. Ze gaf Engelse les op verschillende plekken in Azië. Ze geeft ook les in creatief schrijven aan de universiteit in Bath. Wellicht heeft de Britse misdaadauteur Mo Hayder (1962) wat schrijftips in petto voor auteurs in spe als ze volgende maand enkele dagen naar Nederland komt om haar nieuwe thriller 'Huid' te promoten.

'Huid', dat op 23 september verschijnt, is het vervolg op 'Ritueel', dat vorig jaar door uitgeverij Luitingh op de markt werd gebracht. Eerdere boeken van Hayder zijn 'Duivelswerk', 'Tokio', 'De behandeling' en 'Vogelman'.

Rechercheur Jack Caffery die vaste lezers van Hayder kennen uit 'Vogelman', 'De behandeling' en 'Ritueel' moet ook in 'Huid' komen opdraven. Als op een warme ochtend in mei het lichaam van een jonge vrouw wordt gevonden bij een verlaten spoorweg net buiten Bristol, wijst alles op zelfmoord. Maar rechercheur Jack Caffery twijfelt. Hij verdenkt iemand anders, een rover die zich voortdurend verbergt, ongezien huizen binnensluipt en hem dicht op de huid zit. Caffery is voor het eerst sinds lange tijd bang.

Hij krijgt hulp van politieduiker Flea Marley. Zij begint zich af te vragen of hun relatie niet meer is dan een puur professionele. Dan ontdekt zij iets in haar persoonlijke leven wat alles verandert. En deze keer kan niemand haar helpen, zelfs Caffery niet... (foto auteur: Kate Cooper)

Geen opmerkingen: