16 augustus 2009

Een moppie (nieuws, 2009)

BROSENS SINGS THE BLUES

De meer dan gemiddeld geïnteresseerde lezer weet dat John Brosens thrillers en jeugdboeken schrijft en actief is om de opslag van CO2 buiten de grenzen van zijn woonplaats Barendrecht te houden. Maar dat hij ook een moppie kan zingen, is minder bekend.

De schrijver zelf heeft vandaag bewijsmateriaal overlegd waarop te zien is dat hij ook vocaal het avontuur aandurft. In zijn laatste thriller 'Het spoor van de Pandora' is een rol weggelegd voor het jaarlijkse muziekfestival Morvanstock op Camping de l’Ardan in het Franse Chaumot. En laat de schrijver deze zomer daar nou net een nummer hebben gezongen.

De ex-leden van een bluesband halen in de thriller herinneringen op, bijvoorbeeld hoe ze met het 'How you’ve changed' van Eric Burdon & The Animals in de zestiger jaren elke zaal platspeelden. Morvanstock is een festival waar zowel professionals als amateurs optreden. De festivalleiding vroeg Brosens dit jaar als gelegenheidszanger op te treden. En natuurlijk bracht hij 'How you’ve changed' ten gehore. Brosens: ,,Het is overigens nummer drie in mijn persoonlijke all time top ten – de tekst hoefde ik niet van buiten te leren.'' Op YouTube is te zien hoe Brosens het er vanaf bracht.

Geen opmerkingen: