13 augustus 2009

De lippen gesloten (nieuws, 2009)

BOEKVERKOPERS MOETEN ZWIJGEN OVER NIEUWE 'DAN BROWN'

Het personeel van boekhandel Waterstone's in Brussel heeft een document van twee pagina's ondertekend waarin staat dat ze vooraf niets mogen vertellen over 'The Lost Symbol', het nieuwe boek van Dan Brown.

,,In het document stond ook dat we het boek niet mogen verkopen vóór 15 september. Het is vrij uitzonderlijk dat we zo'n regels krijgen opgelegd. Alleen bij de laatste 'Harry Potter' maakten we dat al eens mee', zegt manager Hellen Clark.

Zoals eerder vermeld draaft ook in het nieuwe boek professor Robert Langdon weer op. Het verhaal strekt zich uit over een tijdsspanne van een halve etmaal. Dat is het enige wat al bekend is over 'The Lost Symbol'. Er circuleren wel speculaties op het internet over de inhoud. Een tijd geleden was er het hardnekkige gerucht dat het nieuwe verhaal ging over de stichters van Amerika.

,,Bijna dagelijks stellen klanten ons vragen over het nieuwe boek'', zegt Hellen Clark in Het Nieuwsblad. ,,Zeker sinds we een bord hebben uithangen over de voorverkoop. Wie nu al intekent, koopt het boek voor de halve prijs en is zeker dat hij zijn exemplaar op de releasedatum krijgt.'' Er zijn al 150 voorbestellingen.

(Bron: Het Nieuwsblad)

Geen opmerkingen: