03 augustus 2009

Het Parsifal Mozaïek (nieuws, 2009)

HOWARD VERFILMT LUDLUM

'Het Bernini Mysterie'-regisseur Ron Howard gaat 'The Parsifal Mosaic' verfilmen, een boek van Robert Ludlum uit 1981. Ludlum staat de laatste tijd vooral in de belangstelling vanwege de verfilming van zijn boeken over superspion Jason Bourne. Net als de Bourne-boeken gaat 'The Parsifal Mosaic' over een spion (Michael Havelock) in het Amerika tijdens de Koude Oorlog. CIA-agent Havelock ziet tijdens een operatie hoe zijn geliefde door een andere CIA-agent wordt doodgeschoten – waarschijnlijk omdat deze dacht dat de vrouw een dubbelspionne was van de KGB.

Vermoedelijk zal, net als de verhalen over Bourne, dit boek worden aangepast naar onze huidige tijden waarin de Russen allang niet meer de grote vijand zijn. David Self ('Thirteen Days', 'Road to Perdition') is momenteel bezig het scenario te moderniseren.

Aanvankelijk was er nog sprake van dat 'The Parsifal Mosaic' zou worden gebruikt voor een vierde Bourne-film. Wijlen Ludlum schreef maar drie boeken met Jason Bourne in de hoofdrol, dus was men op zoek naar andere verhalen om de Bourne franchise voort te kunnen zetten. Maar nu Howard zich over dit boek heeft ontfermd, is dat onwaarschijnlijk.

Overigens zal 'The Parsifal Mosaic' worden uitgebracht door Universal Pictures – tevens de makers van de Bourne-films, waarvan ook in deel 4 Paul Greengrass nog altijd de regisseur is. Daarnaast is men bij Universal bezig om 'The Sigma Protocol', nog een boek van Ludlum, te bewerken tot een filmscenario. Dit is het laatste boek dat uitkwam dat nog in zijn geheel geschreven was door Ludlum voor diens dood in 2001.

(Bron: ThreeSixty)

Geen opmerkingen: