27 augustus 2009

Nagelaten werk (nieuws, 2009)

SPIELBERG VERFILMT CRICHTONS PIRATENBOEK

De Amerikaanse thrillerauteur Michael Crichton, schrijver van onder andere 'Jurassic Park', overleed eind vorig jaar aan de gevolgen van kanker. Nu blijkt dat hij vlak voor zijn dood nog een boek heeft geschreven, 'Pirate Latitudes'. Hoewel het boek nog niet eens uit is, heeft Steven Spielberg al laten weten het te willen verfilmen.

De krant USA Today bericht dat Spielberg David Koepp (scenarioschrijver van 'Jurassic Park') heeft ingehuurd om een script te schrijven voor 'Pirate Latitudes'. Spielberg zal gaan produceren en overweegt zelfs te gaan regisseren.
,,Michael schreef voor zijn dood een spannend boek wat naar mijn mening uiterst geschikt is voor het witte doek'', aldus Spielberg in USA Today. ,,Michael en ik hebben twintig jaar lang uitstekend met elkaar samengewerkt. Elke keer als ik een film maakte met een Michael Crichton boek of script, wist ik dat het goed zat. Michael dacht er altijd net zo over, en we gaan er graag van uit dat hij er nog steeds zo over denkt.''

Het 320 pagina's tellende manuscript werd na zijn dood tussen Crichtons papieren gevonden. Het verhaal speelt zich af aan de kust van Jamaica rond 1665.

(Bron: FilmTotaal.nl)

Geen opmerkingen: