07 augustus 2009

Thrillerechtpaar (nieuws, 2009)

'EEN ECHTE DURLACHER'

Razend spannend, filmisch en vol vaart, kortom een echte Durlacher. Zegt uitgeverij De Bezige Bij over 'De zoon', de nieuwe roman van Jessica Durlacher die in januari 2010 de boekhandel zal bereiken. Volgens de uitgeverij gaat het hier om 'een eigentijdse roman' over geweld en wraak. Literatuur 'meets' het spannende boek.

Hoofdpersoon in 'De zoon' is Sara, die tijdens het harlopen door een automobilist tegen de grond wordt geslagen Dit geweld brengt herinneringen naar boven naar de raadselachtige Duitse monologen die haar vader, vlak voor zijn dood, maar bleef herhalen. Monologen over zijn moeder, die vermoord werd in de oorlog en van wie ze haast niets weet.

Als Sara's zoon, die in de Verenigde Staten studeert, aankondigt als militair naar Afghanistan te willen vertrekken, probeert ze hem tegen te houden, koste wat het kost. Maar dan krijgen zij, haar man en hun dochter te maken met een vervolg van het geweld. Het enige mogelijke antwoord (b)lijkt wraak te zijn. Sara besluit het recht in eigen hand te nemen. De geheimen van haar vaders moeder blijken ineens heel actueel.

Jessica Durlacher (1961) schreef eerder romans als 'Het geweten', 'De dochter' en 'Emoticon'. Ze is getrouwd met auteur Leon de Winter, van wie elk moment de politieke thriller 'VSV' wordt verwacht. Het boek, over moslimextremisten die de vrijlating eisen van de moordenaar van Theo van Gogh, was eerder voor juni van dit jaar aangekondigd. Volgens de laatste berichten zal 'VSV' nu in september uitkomen.
(Foto auteur: Karin van Til)

Geen opmerkingen: