09 augustus 2009

Nieuwe lezers (nieuws, 2009)

PATTERSON EN FINDER VOOR NOP

De nieuwste bestseller van James Patterson, 'The Angel Experiment', verschilt een beetje van zijn andere kaskrakers. De thriller is niet nieuw, maar vier jaar geleden al verschenen. En de verkoop van het boek vindt niet plaats in de boekhandel, maar voornamelijk via de Kindle-site van Amazon.com. Bovendien is de prijs nogal laag, zelfs voor een oudje: het boek kost niets.

,,Ik vind het idee leuk om een boek te introduceren bij een lezerspubliek, terwijl daarmee de verkoop van andere boeken omhoog gaat'', zegt de Amerikaanse bestsellerschrijver tegenover persbureau Associated Press. 'The Angel Experiment' is de eerste in Pattersons reeks Maximum Ride, thrillers voor jong volwassenen.

,,We hebben duizenden downloadkopieën weggegeven'', aldus Patterson. ,,De serie Maximum Ride doet het al goed, maar we denken dat het nog beter kan. Daar heb je dus meer mensen voor nodig die het gaan lezen.''

Patterson is een van de grootste namen in de groeiende lijst auteurs van wie gratis digitale boeken worden verspreid. De topdrie van de Kindle-verkopen wordt gevormd door gratis e-boeken: 'The Angel Experiment' van Patterson, 'Paranoia' van Joseph Finder en 'The Briar King' van fantasy-auteur Greg Keyes.

Volgens schrijvers en uitgevers zullen lezers na het ontvangen van het gratis digitale boek ander werk van de auteurs aanschaffen. Joseph Finder, wiens nieuwe thriller 'Vanished' deze maand uitkomt in de Verenigde Staten, zegt dat hij het gratis aanbieden van 'Paranoia' niet zo'n ramp vond, ,,want het boek verkocht sowieso niet veel exemplaren''. En de verkoop van zijn andere thrillers is erdoor toegenomen. ,,Ik krijg veel mailtjes van mensen die zeggen dat ze nog nooit van mij hadden gehoord, voordat ze het gratis boek hadden gelezen. Dus het lijdt geen twijfel dat er nieuwe lezers bij komen.''

(Bron: AP)

Geen opmerkingen: