17 augustus 2009

Wordt verwacht 128 (nieuws, 2009)

ADOPTIE, WRAAK EN LIEFDE

Op Koninginnedag won de Amerikaanse thrillerschrijver C.J. Box de Edgar Award 2009 in de categorie 'best novel' met zijn vorig jaar verschenen boek 'Blue Heaven'. Uitgeverij The House of Books brengt deze winnende thriller niet in Nederlandse vertaling uit, maar wel Box' dit jaar verschenen 'standalone'-thriller 'Three Weeks To Say Goodbye'. Dat boek zal onder de titel 'Het ultimatum' vanaf oktober 2009 in de winkels liggen.
Volgens Box gaat de thriller over adoptie, wraak en liefde. ,,En heel belangrijk: hoe ver zou je gaan om je kind te redden?''

Jack en Melissa McGuane hebben jaren geprobeerd een baby te krijgen. Eindelijk komt hun droom uit met de adoptie van hun dochter Angelina. Maar negen maanden nadat ze haar thuis hebben gebracht, krijgen ze een telefoontje van het adoptiebureau: Angelina's biologische vader, een tiener, heeft nooit afstand gedaan van zijn ouderlijke rechten en wil haar terug. Erger nog, zijn vader, een machtige rechter uit Denver, wil dat zijn zoon zijn verantwoordelijkheid neemt.

Als Jack en Melissa proberen het probleem op te lossen door vader en zoon te ontmoeten, blijkt er met beiden iets sinisters aan de hand te zijn. Terwijl Angelina's veiligheid steeds meer gevaar loopt, gaan Jack en Melissa tot het uiterste om hun kind te beschermen. Er begint een huiveringwekken spel van intimidatie en bedrog...

C.J. Box heeft zo'n dozijn boeken op zijn naam staan, waaronder de reeks waarin de parkwacht Joe Pickett de hoofdrol speelt. Box won eerder de Anthony Award, de Prix Calibre 38 (France), de Macavity Award, de Gumshoe Award en de Barry Award. Hij werd uitgekozen als de schrijver van het het jaar 2007 door de Rocky Mountain Fiction Writers. Zijn boeken zijn inmiddels vertaald in 21 talen.

Box is geboren en getogen in de Amerikaanse staat Wyoming en is werkzaam geweest als rancher, opzichter, gids op vistochtjes en journalist van een lokale krant. Met zijn vrouw Laurie is hij eigenaar van een internationaal marketingbureau op het gebied van toerisme. Als een uitgesproken buitenman heeft Box gejaagd, gevist en geskied door Wyoming. Hij was bestuurslid van de plaatselijke rodeoclub. Hij woont met zijn gezin aan de rand van de stad Cheyenne.

Box zegt heel blij te zijn met de dit jaar gewonnen Edgar Award. ,,Het is een soort bevestiging dat ik het goed doe. Maar ik heb altijd voor mezelf geschreven. Om bepaalde problemen, dilemma's en thema's aan de orde te stellen die belangrijk zijn, zowel voor mijzelf als voor de lezers. Door een award zal ik niet ineens anders gaan schrijven of de onderwerpen van mijn boeken veranderen.''

Andere nieuwe titels:

Clive Cussler en Jack Du Brul - 'Het oog van de orkaan' (oktober 2009). Juan Cabrillo en de bemanning van zijn geheime spionageschip Oregon zijn op het nippertje ontsnapt bij een missie op de Congo-rivier als zij een noodsein opvangen van een weerloos schip dat voor de Afrikaanse kust onder vuur ligt.
Tess Gerritsen - 'Het aandenken' (september 2009). Een psychopaat waart rond in de krochten van een museum.
Tim Griggs - 'Noodklok' (oktober 2009). Op een nacht in 1944 werd George Madoc op een geheime missie gestuurd naar een vissersdorpje in bezet Bretagne. Maar de operatie om een Franse geheim agent te redden ging verschrikkelijk fout. Jaren later reist zijn zoon naar het dorpje dat echter zijn geheimen niet wil prijsgeven.
Andy McNab - 'De verrader' (oktober 2009). Voor de kust van Spanje wordt een vrachtschip vol wapens en munitie in beslag genomen. Twintig jaar later wil een onbekende agressor degenen die verantwoordelijk waren voor dit verraad een voor een elimineren.
Nelson DeMille - 'De afrekening' (oktober 2009). De zoon van een beruchte maffiadon zoekt wraak.
Charlotte Link - 'Het laatste spoor' (oktober 2009). Vijf jaar na de verdwijning van haar vriendin, gaat een journaliste naar haar op zoek. Met gevaar voor eigen leven natuurlijk.

Geen opmerkingen: