06 juli 2009

833.500 exemplaren (nieuws, 2009)

WINNAAR GOUDEN STROP BEST VERKOCHTE SPANNENDE BOEK

De 21ste editie van de campagne Juni - Maand van het Spannende Boek is volgens de Stichting CPNB succesvol verlopen. Uit een onderzoek van GfK Retail and Technology Benelux B.V., uitgevoerd in opdracht van de CPNB, blijkt dat er meer spannende boeken verkocht zijn dan vorig jaar.

In aantallen is er sprake van een stijging van 7 procent, in omzet 3,5 procent. Het bestverkochte spannende boek tijdens de maand was 'Daglicht' van Marion Pauw, winnaar Gouden Strop 2009, meldt de CPNB, organisator van Juni - Maand van het Spannende Boek.

Andere bestsellers in juni waren de 'Millennium'-trilogie van Stieg Larsson en 'De verbouwing' van Saskia Noort. Het geschenkboek 'Erken mij', dat Esther Verhoef speciaal voor Juni – Maand van het Spannende Boek schreef, was in de derde week van juni nauwelijks meer in de Nederlandse boekhandel te verkrijgen. De oplage van 'Erken mij' moest worden verhoogd van 805.000 naar 833.500 exemplaren. Drie titels van Esther Verhoef - 'Rendez-vous', 'Close-up' en 'Alles te verliezen' - behoorden tot de twintig bestverkochte spannende boeken in de campagnemaand.

Geen opmerkingen: