16 juli 2009

Alle helden uit de weg (nieuws, 2009)

NAZAAT SCHRIJFT VERVOLG OP DRACULA

De roman 'Dracula' van de Ierse schrijver Bram Stoker (1847-1912) krijgt een officieel vervolg. In oktober 2009 verschijnt 'Dracula - De ondode', meldt uitgeverij Mynx. Het boek zal tegelijkertijd ook in vele andere landen uitkomen.

'Dracula - De ondode' is geschreven door Dacre Stoker, volgens de uitgever een directe nakomeling van Bram Stoker. Het verhaal is gebaseerd op handgeschreven aantekeningen van Bram Stoker en bevat tevens scènes en personages uit het origineel. De co-auteur is Ian Holt.

Het verhaal begint in 1912, vijfentwintig jaar na de gebeurtenissen in 'Dracula'. Een van de hoofdpersonen uit het origineel, dr. Jack Seward, gaat de strijd aan tegen een oude vijand - iemand die druk bezig is alle helden te vermoorden die verantwoordelijk waren voor de dood van de legendarische vampier Graaf Dracula.

'Dracula' uit 1897 is een van de klassiekers in de wereldliteratuur en vereeuwigd in talloze romans en films. De filmrechten van 'Dracula - De ondode' zijn al verkocht aan Jan de Bont, die al met de productie is begonnen. De film wordt medio 2010 verwacht.

Geen opmerkingen: