24 juli 2009

Wordt verwacht 120 (nieuws, 2009)

NA 007 VOLGT THRILLER IN DE METRO

Op verzoek van de nabestaanden van Ian Fleming schreef de Britse auteur Sebastian Faulks (1953) - in zes weken tijd! - een nieuw James Bond-avontuur: 'Devil May Care'. Het verscheen op 28 mei 2008, de honderdste geboortedag van de geestelijk vader van Agent 007 en diens nazaten waren uitermate blij met het resultaat.

Romanschrijver Faulks komt opnieuw met een spannend boek. In oktober 2009 verschijnt bij uitgeverij Prometheus 'Een week in december'. De uitgeverij bestempelt het boek als een mix van 'een briljante sociale satire en een razend spannende thriller tegen de achtergrond van de moderne Londense maatschappij'.

Het verhaal speelt zich af in de Britse hoofdstad in de week voor Kerstmis 2007. Gedurende zeven dagen worden zeven karakters gevolgd, meldt Faulks op zijn website: een carrièrejager bij een hedgefonds die de grootste slag uit zijn loopbaan wil slaan, een profvoetballer die zojuist uit Polen is gearriveerd, een jonge advocaat met weinig werk en veel tijd om te speculeren, een student die zich aangetrokken voelt door het islamisme, een literair recensent, een schooljongen die verslaafd is aan marihuana en reality-tv en de vrouwelijke machinist van de metro, die deze personen dagelijks vervoert.

Faulks weet - in een soms bijzonder geestige stijl, aldus de uitgever - de levenslopen van deze helden met elkaar te verbinden. Het boek behandelt ook de ontmenselijkende effecten van het internettijdperk en het uiteenvallen van de maatschappij.

Geen opmerkingen: