09 juli 2009

Boegbeeld (nieuws, 2009)

'TERUG NAAR DE KUST' IN OKTOBER

Op 29 oktober gaat de Nederlandse thriller 'Terug naar de kust' in première, een verfilming van het debuut van Saskia Noort. De hoofdrol wordt gespeeld door Linda de Mol.

Het boegbeeld van RTL kruipt in de huid van Maria Vos, die net zwanger is van haar derde kind. Haar relatie met Geert staat echter op springen en Maria besluit het kind niet te houden. Terwijl ze kampt met schuldgevoel, krijgt ze te maken met bizarre anonieme bedreigingen.

Het is het begin van een kat-en-muisspel, waarbij Maria er alles aan doet om zichzelf en vooral haar kinderen in veiligheid te brengen. Ze denkt haar belager te kunnen ontlopen door in te trekken bij haar zus Ans, die nog in hun ouderlijk huis aan zee woont. Maar ook daar blijkt Maria niet veilig en wordt ze achtervolgd door angstaanjagende gebeurtenissen en verdrongen jeugdherinneringen. Of is het allemaal verbeelding en zijn haar nachtmerries een teken dat ze haar verstand aan het verliezen is?

Behalve voor Linda de Mol zijn er ook rollen weggegelegd voor onder anderen Pierre Bokma, Ariane Schluter, Daan Schuurmans en Huub Stapel.

,,Het is natuurlijk geweldig dat mijn debuutroman als eerste van mijn vijf boeken verfilmd gaat worden'', liet de schrijfster begin dit jaar weten. ,,Het voelt wel een beetje alsof je voor het eerst je kind aan een oppas toevertrouwt, maar ik heb er het volste vertrouwen in dat regisseur Will Koopman er een geweldige thriller van gaat maken.'' Van de thriller zijn inmiddels 400.000 exemplaren verkocht.

Geen opmerkingen: