29 juli 2009

Late doorbraak (nieuws, 2009)

BRITSE INTERESSE VOOR JEF GEERAERTS

Je bent nooit te oud om door te breken. De 79-jarige Vlaamse meester Jef Geeraerts begint op zijn leeftijd nog aan een internationale carrière als 'crime writer'. Zijn introductie door het Vlaams Literair Fonds bij een Engelse uitgeverij leverde een goed ontvangen vertaling op, meldt Boekblad.

De Britse uitgeverij Bitter Lemon Press uit Notting Hill heeft onlangs 'The Public Prosecutor' op de markt gebracht, de Engelse vertaling van de misdaadroman 'De PG' uit 1998. Het boek kreeg op positieve kritieken in onder meer The Independent, The Glasgow Herald en op de website Crime Time. Vooral de literaire kwaliteit en het roman noir-gehalte van het boek werden geprezen.

'The Public Prosecutor' is op die manier de eerste misdaadroman van Geeraerts die in het Angelsaksische taalgebied verschijnt. De uitgever laat in Boekblad weten ook graag 'De ambassadeur' uit 2000 te willen uitbrengen. Daarnaast heeft Bitter Lemon ook al twee romans van Saskia Noort uitgegeven in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Na 'The Dinner Club' ('De eetclub') verscheen onlangs 'Back to the Coast' ('Terug naar de kust').

(Bron: Boekblad)

Geen opmerkingen: