24 juli 2009

Knipoogjes (nieuws, 2009)

GASTROL VOOR JEF GEERAERTS IN EIGEN THRILLER

Bij de opnames van de film 'Dossier K.' heeft Jef Geeraerts, schrijver van de gelijknamige thriller, deze week een gastrol vertolkt. 'Dossier K.' is de tweede thriller van Geeraerts die verfilmd wordt. Regisseur Erik Van Looy maakte zes jaar geleden een succesvolle vertaling naar het witte doek van de thriller 'De Zaak Alzheimer' uit 1985.

Geeraerts speelde de afgelopen dagen een kleine rol als voorbijganger. Hij is te zien als één van de hoofdpersonages, Nazim, vertolkt door Blerim Destani, in België aankomt. In het door Jan Verheyen geregisserde 'Dossier K.' zitten trouwens hier en daar wel nog knipoogjes naar voorganger 'De Zaak Alzheimer'.

Cast en crew van 'Dossier K.', dat begint als in een Antwerps restaurant twee Albanezen worden doodgeschoten, draaien al tien weken in de Scheldestad. Het gaat om de tiende film van Jan Verheyen. 'Dossier K.', als boek verschenen in 2002, wordt bestempeld als een meeslepende misdaadthriller over passie en verraad, wraak, blinde ambitie en de onontkoombaarheid van het noodlot. De hoofdrollen worden vertolkt door Koen De Bouw (Vincke), Werner De Smedt (Verstuyft), Blerim Destani (Nazim), Hilde Debaerdemaeker (Linda De Leenheer) en Marieke Dilles (Naomi). De film komt op 9 december uit in de bioscoop.

(Bron: Het laatste nieuws. Op de foto: Jef Geeraerts (links) en acteur Koen De Bouw.)

Geen opmerkingen: