31 maart 2009

Op de bon (nieuws, 2009)

BOETE VOOR BRUNA

Boekhandelketen Bruna heeft van het Commissariaat van de Media een boete van duizend euro gekregen. In een nieuwsbrief in het kader van de Maand van het Spannende Boek is de prijs van een aantal boeken misleidend, zo meldt Boekblad.

In de digitale nieuwsbrief van januari 2007 had Bruna over twee titels, 'Nieuwe buren' van Saskia Noort en 'De gevangene' van John Grisham, gemeld dat ze bij de keten goedkoper zouden zijn tijdens de Maand van het Spannende Boek: 15 euro in plaats van 18,95 euro respectievelijk 19,95 euro. De uitgeverijen A.W.Bruna en Ambo|Anthos hanteerden deze actieprijs gedurende de periode 1 juni tot en met 15 augustus 2007.

In de nieuwsbrief gebruikte Bruna de formulering: 'Normaal (prijs) / Bij Bruna (prijs)'. Hierdoor had de consument het idee kunnen krijgen dat de actieprijs alleen bij Bruna van toepassing was en niet door de uitgeverij was opgelegd. Volgens de Wet op de Vaste Boekenprijs is het niet toegestaan onjuiste mededelingen te doen in reclame-uitingen over vaste boekenprijzen.

(Bron: Boekblad)

Geen opmerkingen: