25 maart 2009

Meekomen (nieuws, 2009)

'BLAUW WATER' NOG EENVOUDIGER

'Blauw water', de bestsellende thriller (265.000 exemplaren volgens de laatste tellingen) van Simone van der Vlugt uit 2008, komt opnieuw uit, maar dan in een eenvoudige versie. Medio volgende maand verschijnt het boek, over een ontsnapte tbs'er die moeder en dochter gijzelt, in de serie Leeslicht.

Leeslicht is een reeks boeken in eenvoudig Nederlands en is ontwikkeld voor de anderhalf miljoen laaggeletterden die Nederland telt. Deze mensen hebben zoveel moeite met lezen en schrijven dat zij niet kunnen meekomen in de maatschappij. Met Leeslicht wil Stichting Lezen & Schrijven het lezen van boeken voor hen aantrekkelijker en leuker maken. In samenwerking met uitgeverij Eenvoudig Communiceren is inmiddels de vierde reeks tot stand gekomen.

Een ander boek dat Leeslicht uitbrengt is het boek 'De Voorlezer' van Bernhard Schlink. Vandaag, voorafgaand aan de première van de gelijknamige film 'The Reader', zal prinses Laurentien de eerste Leeslichtversie van deze internationale bestseller overhandigen aan twee ex-laaggeletterden. Het is tevens de start voor de zogenoemde Leeslichtmaand waarin naast 'De Voorlezer' en 'Blauw water' nog twee boeken in eenvoudig Nederlands verschijnen waaronder een kookboek van Catherine Keyl.

Geen opmerkingen: