23 maart 2009

Wordt verwacht 89 (nieuws, 2009)

DRIE VRIENDINNEN EN ÉÉN GEHEIM

,,Van 'Prooi' en 'Vergelding' verkochten we meer dan 25.000 exemplaren'', meldt uitgeverij Arena opgewekt in haar zomerbrochure. Geen wonder dus dat ze ruim baan geeft aan de derde thriller van Elisabeth Mollema, 'Ladykiller', die in augustus 2009 in de winkel moet liggen.

'Ladykiller' gaat over drie vriendinnen die een geheim delen. Sonja, Ebe en Heleen logeren een paar weken in een huis aan de Zuid-Franse kust. Ze geven zich onbekommerd over aan de romantiek en de liefde - totdat blijkt dat ze alledrie door een en dezelfde Casanova.

De vrouwen zijn woedend en besluiten wraak te nemen. Maar al snel hebben ze hun gevoelens en daden niet meer in de hand, met dramatische gevolgen. Tegen wil en dank is er een moord gepleegd en de vriendinnen moeten het belastende bewijsmateriaal verbergen. De angst dat een van hen het geheim zal verklappen, zorgt voor toenemende spanningen. Het onderlinge wantrouwen wordt alsmaar groter.

Elisabeth Mollema (1949) werd geboren in Amsterdam, maar woont al haar hele leven in Rotterdam. Na haar studie sociologie werkte ze als journalist. Ze schreef artikelen voor verschillende kranten en bladen en ook non-fictie boeken in opdracht voor uitgeverijen. Ze begon met het schrijven van kinderboeken omdat haar eigen kinderen weinig lazen. Na ruim vijftig kinderboeken, schreef ze haar eerste thriller 'Prooi'.

Geen opmerkingen: