17 maart 2009

Massale kennismaking (nieuws, 2009)

TWEEDE DRUK VOOR 'NR. 19'

Nog voordat de eerste thriller van Michèle van Rees in de boekhandel ligt, is het boek al aan zijn tweede druk toe. Ruim vijftienduizend exemplaren zijn er van 'Nr. 19' reeds besteld.

De stunt van uitgeverij Verbum Crime om op donderdag 19 maart, de dag van verschijning, 'Nr. 19' te verkopen tegen een prijs van slechts 1,90 euro, zal zeker van invloed zijn op het grote aantal bestellingen. In ieder geval is schrijfster Michèle van Rees nogal overdonderd door het succees. ,,Het is nogal een massale eerste kennismaking'', zegt ze in het AD.

'Nr. 19' is het huisnummer van een woning ergens in Rotterdam-Noord. Op dit adres probeert een jonge juf haar liefdesverdriet te verwerken. Haar relatie met een gymleraar is op de klippen gelopen vanwege haar onbedwingbare kinderwens. Dan wordt zij min of meer gegijzeld door een schaakleraar met een niet te stuiten voortplantingsdrift. Hij zoekt een surrogaatvrouw omdat zijn echtgenote onvruchtbaar bleek.

Wat Van Rees betreft mag een link tussen haar eerste zwangerschap - ze is ruim twintig weken in verwachting - en de obsessie van de hoofdpersoon met kinderen niet worden gelegd. ,,Ik ben nooit heel erg bezig geweest met moeder worden. Ik wist tot ik begon aan 'Nr. 19' niet eens hoe een zwangerschapstest werkte.''

(Bron: AD)

Geen opmerkingen: