11 maart 2009

Dat matcht niet (nieuws, 2009)

SMACHTENDE SINGLE HEEFT NIETS MET THRILLERS

Hoogopgeleide singles vinden bij het zoeken naar een partner de boekenvoorkeur van de ander erg belangrijk. Maar die smachtende alleenstaanden hebben het niet zo op andere daters die van spannende boeken houden. Dat blijkt althans uit een inventarisatie van de favoriete boeken onder de leden van e-Matching, een zogeheten 'datingcommunity' voor hoger opgeleiden.

In de toptien van meest populaire boeken van de datende singles was 'De vliegeraar' van Khaled Hosseini huizenhoog favoriet, gevolgd door 'Komt een vrouw bij de dokter' van Kluun en 'De schaduw van de Wind' van Ruiz Zafon.

,,Een boektitel zegt misschien misschien wel meer dan een psychologische test die je op sommige datingsites aantreft'', stelt Thomas de Konink, mede-oprichter van e-Matching, in een persbericht. ,,Daarom is dit een van de zaken waarop wij mensen matchen. Zeker voor hoger opgeleiden is het leesgedrag van de ander erg belangrijk. Mensen die van dezelfde boeken houden hebben sowieso al een gespreksonderwerp tijdens een eerste afspraak.''

Tja, wat moet je dan als hoogopgeleide, smachtende single met een voorkeur voor het thrillergenre als je weet dat 'de ander' jouw smaak niet deelt? Want in de toptien van e-Matching komt slechts een spannend boek voor en wel de reli-thriller 'De Da Vinci Code' van Dan Brown.

Blijven lezen en voor de rest afwachten.

Of anders toch maar op Kluun overstappen.

De toptien:
1. De Vliegeraar - Khaled Hosseini
2. Komt een vrouw bij de dokter - Kluun
3. De schaduw van de wind - Ruiz Zafon
4. De Da Vinci code - Dan Brown
5. De Alchemist - Paulo Coelho
6. De ontdekking van de hemel - Harry Mulisch
7. In de ban van de ring - Tolkien
8. Duizend schitterende zonnen - Khaled Hosseini
9. Het Parfum - Patrick Süskind
10. The Secret - Rhonda Byrne

Geen opmerkingen: