08 december 2022

Wordt verwacht 531 (nieuws, 2022)

Een brief uit de gevangenis
Uitgeverij Volt introduceert een nieuwe thrillerauteur. Hoewel nieuw? De Britse Victoria Selman heeft al vier goed ontvangen thrillers op haar naam staan. Haar meest recente Truly Darkly Deeply ligt in Nederlandse vertaling onder de titel Niet mijn schuld vanaf 16 maart 2023 in de boekhandel.

'Hoe kon je niet doorhebben dat hij een moordenaar was?',
staat op de cover van Niet mijn schuld. En ook is er ruimte gemaakt voor lovende quotes van Patricia Cornwell en B.A. Paris

Sophie is in shock: op haar deurmat ligt een envelop die is verstuurd vanuit Battlemouth Prison. De afzender? Matty Melgren, ook bekend als ‘de Schaduw’, een seriemoordenaar die twintig jaar geleden Noord-Londen terroriseerde en meerdere jonge vrouwen vermoordde. Maar dat is niet hoe ze Matty kent.

Ze kent hem doordat hij in die periode een relatie had met haar moeder Amelia-Rose en hij als een vader voor haar was. Ze kent hem als de man die met haar speelde, die haar aan het lachen maakte en van wie ze zielsveel hield. Tot hij werd opgepakt en Sophie en haar moeder radeloos achterbleven, met talloze vragen, twijfels en schuldgevoelens.

En nu zoekt hij weer contact: hij wil haar zien. Dat betekent dat ze misschien eindelijk antwoord kan krijgen op de vragen waar ze al decennia mee rondloopt. Maar is ze er wel klaar voor om de waarheid te kennen? Niet mijn schuld is volgens de uitgeverij 'de bloedstollende thriller voor de fans van Liane Moriarty en The Ted Bundy Tapes'.

Victoria Selman heeft diploma’s in profiling en criminele psychologie en is journalist en auteur. Eerder schreef ze meerdere succesvolle politiethrillers; haar debuut Blood for Blood werd een Amazon #1-bestseller en stond op de shortlist van de CWA Short Dagger Award. Niet mijn schuld werd direct na verschijnen een Sunday Times-bestseller.

Geen opmerkingen: