28 december 2022

Wordt verwacht 535 (nieuws, 2022)

Honderden zieke agentenBij uitgeverij Volt verschijnt op 28 februari 2023 de thriller Wetteloos van Line Holm en Stine Bolther. Een prikkelende vraag van de uitgever fungeert als teaser. 'Wat gebeurt er met een land als de politie machteloos is?'

In Jutland wordt het skelet van een jonge vrouw gevonden. Het is duidelijk dat ze decennia geleden is doodgeschoten, maar haar identiteit is niet te achterhalen. De overbelaste lokale politie stuurt de zaak naar politiehistorica Maria Just, in de hoop dat zij het raadsel kan oplossen.

Ondertussen wordt in Kopenhagen de chef Moordzaken aangereden en er zijn aanwijzingen dat het om een aanslag gaat. Mikael Dirk krijgt de taak om het onderzoek te leiden, terwijl zijn partner Frederik Dahlin worstelt met de mentale nasleep van een schietpartij.

Daarnaast besluiten honderden agenten zich ziek te melden en ontslag te nemen uit ontevredenheid over de arbeidsomstandigheden. Dat leidt al snel tot onrust en rellen, waardoor Denemarken in een staat van wetteloosheid en angst wordt geworpen.

Ineens rust daardoor niet alleen het onderzoek, maar ook de nationale veiligheid op Mikaels schouders…Wetteloos is het tweede, los te lezen deel in de reeks rondom Mikael, Frederik en Maria.

Line Holm is onderzoeksjournalist. Ze werd genomineerdvoor de Cavlingprisen, de meest prestigieuze Deense prijs voor journalistiek en heeft twee journalistieke boeken geschreven. Stine Bolther is journalist, schrijver en televisiepresentator en werkte ruim achttien jaar als juridisch en misdaadverslaggever. Ze heeft negen boeken geschreven, waaronder verschillende true-crimebestsellers. Holm & Bolther schreven eerder de thriller Voor onze zonden

Geen opmerkingen: