21 december 2022

Volmaakt stel (nieuws, 2022)

Na Ellen mag Henrik de misdaad bestrijden
'Goed om te weeten: een echte Scandinavische pageturner, voor de liefhebbers van B.A. Paris en Nicci French en speelt zich grotendeels af in Malmö.' Dat meldt uitgeverij A.W. Bruna over Sterf voor mij, de nieuwe thriller van de Zweedse Mikaela Bley. Het is ook het eerste deel van een serie rond inspecteur Henrik Hedin.

Caroline en Gustav hebben het perfecte leven. Ze hebben alles waar ze ooit van droomden: kinderen, geluk, succes, geld en vrienden – en talloze volgers op social media, waar ze de hoogtepunten van hun jaloersmakende leven delen.

Maar wat zou er gebeuren als ze opeens niets meer zouden hebben?

Op een ochtend in augustus verdwijnen de zwangere Caroline en haar twee jonge dochters spoorloos. De omstandigheden rond hun verdwijning zijn vreemd en een massale zoektocht wordt gestart onder leiding van Henrik Hedin en Leia Kaplan, twee van Zwedens meest prestigieuze criminele onderzoekers.

Algauw wordt duidelijk dat niets is wat het lijkt. De klok tikt, en Henrik en Leia hebben nog maar weinig tijd om uit te vinden wat er gebeurde in het leven van dit volmaakte stel.

Mikaela Bley (1979) is geboren in Stockholm en woont daar samen met haar man en drie kinderen. Ze werkte als inkoper voor het tv-station TV4, maar schrijft nu fulltime. Haar thrillerserie over misdaadverslaggeefster Ellen Tamm telt vier delen. Sterf voor mij is het eerste boek van haar nieuwe thrillerserie, met in de hoofdrol de stuurse inspecteur Henrik 'Killer' Hedin. De thriller ligt op 5 januari 2023 in de winkel. 

Geen opmerkingen: