08 december 2022

Wordt verwacht 530 (nieuws, 2022)

Een natuurlijke dood? Eva dacht het nietEen jaar na haar eerste 'cosy' misdaadroman rond Eva Romeijn, publiceert Corine Hartman in februari 2023 een nieuw avontuur van de Achterhoekse kunstschilder, De vrouw die vergat te leven. Nadat de politie onderzoek naar twee sterfgevallen achterwege laat, wil Eva er het fijne van weten.

Een inwoner van het pittoreske Vorden wordt dood gevonden in een afgelegen boerderij. Een natuurlijke dood, wordt gezegd. Als Eva een paar weken later tijdens een wandeling bij Wijngoed Kranenburg stuit op het lichaam van een andere dorpsbewoner, wordt ook deze dood niet onderzocht door de politie.

Maar Eva denkt er het hare van en gaat op onderzoek uit. Waarover ging de ruzie eigenlijk die de twee mannen eerder hadden? En spelen de plannen voor een luxe golfresort een rol bij hun dood?

Eva kampt met haar onvermogen te schilderen, bovendien is haar beste vriendin ongeneeslijk ziek, en een nieuwe liefde blijkt allesbehalve zaligmakend. Het weerhoudt de eigenzinnige Eva er niet van om vastberaden op zoek te gaan naar de waarheid. Maar iemand lijkt dit koste wat kost te willen voorkomen.

Corine Hartman (1964) is bestsellerauteur van onder meer de Jessica Haider-serie en De IJsselmoorden-trilogie. Haar boeken werden meermaals genomineerd voor de Gouden Strop, en ze won tweemaal de Hebban Award. Ook won ze de Storytel Award voor Hij volgt je, als bestbeluisterde en gewaardeerde luisterboek van 2021. In de Eva Romeijn-serie verscheen vorig jaar De dode die niet werd gemist.

'Ik wilde een boek schrijven dat dichtbij huis is en dichter bij mezelf', zei de schrijfster eerder in een interview met De Gelderlander. 'Met Jessica Haider - een extreem type vol wraakgevoelens - en Faye van Laar - een borderliner - schiep ik personages die wat verder van me af stonden. Hun avonturen zijn best heftig en hard. Ik was toe aan iets milders. Wel een spannend boek, maar minder grimmig en met personages om van te houden.'

Klik hier voor een leesfragment

Geen opmerkingen: