09 december 2022

In een ontwricht gezin (nieuws, 2022)

Solothriller van Thomas Enger in aantochtHoe iemand kan uitgroeien tot seriemoordenaar. Dat staat volgens uitgeverij A.W. Bruna allemaal op huiveringwekkende en sardonische wijze beschreven in Het boek van de galg, de nieuwe solothriller van Thomas Enger.

Een aanslag: Eva overleeft een moordaanslag in haar eigen huiskamer. Op de grond naast haar ligt een dode man die ze niet kent. In de gang zit een doodsbang meisje van 8 jaar dat niet kan praten.

Een verdwijning: Peter, een stille, depressieve man, betaalt zijn hypotheek af en neemt grote geldbedragen op. Dan verdwijnt hij zonder enig spoor achter te laten. Anderhalf jaar later geeft hij een teken van leven, door een e-mail te sturen die een kettingreactie veroorzaakt van gebeurtenissen die verschrikkelijke gevolgen zullen hebben voor zijn naasten. En voor hemzelf…

Een moordenaar: Chris groeit op in een ontwricht gezin dat getekend is door een verdrinkingsongeluk net na zijn geboorte. Hij ontwikkelt een ongezonde levenshouding ten aanzien van de dood en een verstoorde verstandhouding met andere mensen. Maar hij leert zichzelf aan om zich net zo normaal voor te doen als anderen, zodat hij kan doen wat hij het liefste doet: moorden.

Voormalig journalist en turnleraar Thomas Enger (Oslo, 1973) is de auteur van diverse thrillers. Zijn handelsmerk is zijn rauwe stijl in combinatie met een voorliefde voor maatschappelijke thematiek. Enger werkt ook als componist. Samen met landgenoot Jørn Lier Horst schrijft hij de Blix & Ramm-thrillerreeks, waarin inmiddels drie boeken verschenen: Nulpunt, Rookgordijn en Slagzij. Het boek van de galg ligt op 5 januari 2023 in de boekhandel. 

Lees hier alvast een fragment van Het boek van de galg

Geen opmerkingen: