09 december 2022

Een leven in duigen (nieuws, 2022)

Een accountant die een thriller schrijftInge Spaan is er een. Een accountant die een thriller schrijft. 'Echt. Ik ben er een', schrijft ze op haar website. Het is een beroepsgroep die als een van de saaiste wordt gezien, beseft ze. Maar haar lukt het om er spannende fantasie├źn op na te houden en die in boekvorm te gieten. Bij HarperCollins Holland verschijnt in mei 2023 van haar hand Nooit meer thuis, een thriller die zich volgens de uitgeverij toch 'dicht bij huis' afspeelt. 'Voor de lezers van Marion Pauw, Marieke Damen en Angelique Haak.'

Als haar man zegt dat hij van haar wil scheiden, moet Meriam al haar moed verzamelen om het slechte nieuws aan hun kinderen te vertellen. Hoewel haar leven in duigen valt, probeert ze zich zo goed mogelijk staande te houden. In Nicoline, moeder van een klasgenootje van haar dochter, vindt ze onverwacht een vriendin met wie ze haar zorgen kan delen.

Maar ook Nicoline heeft veel aan haar hoofd. Om onduidelijke redenen lijkt haar dochter steeds ongelukkiger.

Als Nicoline erachter komt dat haar kind gepest wordt, wil ze actie ondernemen, maar ze wordt van alle kanten tegengewerkt. Zowel het leven van Meriam als dat van Nicoline komt op zijn kop te staan als een van de meisjes verdwijnt. Samen gaan ze op zoek naar de waarheid, een zoektocht die hun levens compleet zal veranderen. Want een moeder doet toch alles voor haar kind?

Inge Spaan schreef zich in januari 2018 in voor een opleiding aan de Schrijversacademie, waar ze onder andere de specialisatie Thrillers schrijven volgt. Vrijwel tegelijk met de start van die opleiding begint ze met het schrijven van haar eerste thriller Oververhit, waarmee ze deelneemt aan een manuscriptenwedstrijd georganiseerd door Uitgeverij Crime Compagnie. Met Oververhit behaalt ze een finaleplaats. Ze woont met man en dochters in de Achterhoek. Spaan publiceerde eerder de thriller Uitgespeeld en de 'feelgood novelle' Runner's High.

Geen opmerkingen: