20 december 2022

Vooroordelen (nieuws, 2022)

Het lijk heeft veel chocolade in de mondSchrijver Jeroen Windmeijer heeft ter gelegenheid van het vijftigjarig bestaan van sociale werkvooprziening DZB in zijn woonplaats Leiden een speciale thriller geschreven. Het boek De zaak B. is deze week gepresenteerd.

De zaak B
. begint in een park met de vondst van het dode lichaam van een vrouw. Het gaat om Lodewieke Blijdemake, de nummer twee op de kieslijst van EGO, een populistische partij in opkomst in Leiden. Bijzonder detail is dat het slachtoffer heel veel chocolade in haar mond heeft.

Er volgen meer slachtoffers, allemaal uit de Leidse politiek. Aan het rechercheursduo Willem Rijsbergen en Danny van de Kooij de taak om deze duistere zaak tot een oplossing te brengen. 

Jeroen Windmeijer zegt in het Leidsch Dagblad over de samenwerking met DZB: 'Dat DZB werkplekken creƫert waardoor iedereen kan meedoen, spreekt mij enorm aan. Er bestaan ook veel vooroordelen. Sommige mensen vinden dat iedereen zijn eigen problemen zelf maar moet oplossen. In het boek is dat ook het standpunt van de politieke partij EGO. Er is niet alleen spanning over de moord, maar ook politieke spanning.'

(Bron: Leidsch Dagblad)

Geen opmerkingen: