07 december 2022

Bijbeltekst (nieuws, 2022)

Moord op Urk
Urk. Dorp van vissers die meer en meer in hun bestaan worden bedreigd. Dorp waar Zwarte Piet nog op een forse aanhang kan rekenen. Dorp ook van bijbelvaste reality-tv-sterren zoals Teun Föhn en Greetje Bosma. Tony en Derrekien. En het decor waar thrillerauteur Hans Faber een reeks moorden laat plaatsvinden.

Bij uitgeverij The House of Books verschijnt op 20 januari 2023 De zondaar, de derde thriller van Hans Faber en ook het derde avontuur van journalist Vince van Zandt. Een reeks moorden houdt de gesloten gemeenschap op Urk in de greep, belooft de uitgever op de cover.

Misdaadverslaggever Vince van Zandt beleeft niet bepaald de vrolijkste tijd van zijn leven. Een grote en spraakmakende reportage van zijn hand moet gerectificeerd worden. Van de nieuwe hoofdredacteur mag Vince alleen nog maar bureaudiensten draaien.

Tijdens een van die diensten stuit Vince op een duistere moord op Urk. Op eigen rekening reist hij af naar de plaats delict waar de moordenaar een Bijbeltekst in het strand heeft achtergelaten.

Niet veel later wordt Urk opgeschud door een tweede moord. Vince' interesse wordt gewekt als iemand op een blog details over de moorden publiceert die alleen de moordenaar kan weten...

Hans Faber was journalist voor onder meer de Volkskrant en Het Financieele Dagblad. Voor de Volkskrant schreef hij vaak over het schemergebied tussen onder- en bovenwereld en was hij twee keer genomineerd voor Het Gouden Pennetje, de prijs voor talentvolle journalisten. Hij is tegenwoordig copywriter en eigenaar van een communicatiebureau. Geïnspireerd door schrijvers als Stieg Larsson en Tom Wolfe schreef hij de thrillers De Rus, De minister en De zondaar.

Geen opmerkingen: