19 december 2022

Wordt verwacht 533 (nieuws, 2022)

De Camino opnieuw als spannend decor
Thrillerschrijfster Anya Niewierra boekte veel succes met haar thriller De Camino die zich afspeelt op de gelijknamige pelgrimsroute naar Santiago de Compostella. Ze won er de Hebban Thrillerprijs mee en de filmrechten van het boek zijn inmiddels verkocht. Collega-auteur Wim Bax geeft de Camino ook een voorname rol in zijn thriller Verloren pelgrim die in maart bij uitgeverij Volt verschijnt. 

'Wandelen is gezond, tenzij de dood je op de hielen zit…', luidt de teaser van de uitgeverij. 

In een kerkje aan de Camino naar Santiago de Compostella wordt een Amerikaanse priester dood aangetroffen; zijn keel is doorgesneden. De laatste persoon met wie hij is gezien is de Nederlander Johannes Ordelman.

Als de politie Johannes oppakt, blijkt dat hij al meer dan twee jaar rondzwerft op de beroemde pelgrimsroute.

Bruno Mena Solano, hulpverlener bij de psychiatrische crisisdienst, wordt door de politie gevraagd om met Johannes in gesprek te gaan. Johannes beweert dat hij niet terug naar huis kan, omdat hem door hogere machten een taak is opgelegd.

Hij nodigt Bruno uit om zijn verhaal zonder vooroordelen aan te horen, en vertelt hem alles over zijn missie op de camino. Naarmate Bruno meer leert over de wonderlijke ervaringen van Johannes, heeft hij steeds meer moeite om te bepalen wat echt is en wat niet. Heeft Johannes een onschuldige psychische aandoening, is hij een psychopaat die zijn verhaal gebruikt om weg te komen met moord, of is er misschien toch iets anders aan de hand?

Verloren pelgrim is de tweede thriller van Wim Bax. Zijn debuut Hou het stil werd onder andere genomineerd voor de MAX Bronzen Vleermuis.

Geen opmerkingen: