12 december 2022

Wordt verwacht 532 (nieuws, 2022)

Van Groenlo naar de KarpatenVan Nicolet Steemers verscheen dit jaar de mooie thriller Wat niet deert. Een verhaal, waarin elke zin, zoals recensent Theo Hakkert terecht opmerkte, 'vol suspense zit'. In februari 2023 verschijnt Steemers' nieuwe thriller bij uitgeverij Volt, Diepe gronden. 'Er zijn meerdere manieren om de weg kwijt te raken in de wildernis', kopt de uitgever als teaser op de cover.

Speelde Wat niet deert zich nog af rond het zomerhuis Harmonie in de Achterhoek, de nieuwe thriller heeft een onherbergzaam berggebied als decor.

Als Laura na achttien jaar weer contact krijgt met haar Roemeense jeugdvriendin Gabi is ze opgetogen, en ze gaat dan ook graag in op haar uitnodiging om die zomer langs te komen in Roemenië.

Het plan is om onder andere een paar dagen te wandelen in het ruige berggebied van de Karpaten, en Gabi heeft er geen bezwaar tegen dat Laura het reisgezelschap uitbreidt met Martine, een vrouw uit haar vriendenkring.

De eerste dag en avond verlopen volgens plan, maar de volgende ochtend is Gabi ineens spoorloos verdwenen. Is ze uit vrije wil zonder een woord vertrokken? Of is er iets met haar gebeurd?

Al snel blijkt dat Laura en Martine op eigen houtje de bewoonde wereld moeten zien te bereiken, maar helaas is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Ze krijgen te maken met voedsel- en watertekort en onaangename ontmoetingen in de wildernis. Gaandeweg raken ze lelijk de weg kwijt, en niet alleen in letterlijke zin…

Nicolet Steemers werd geboren in Hengelo (O), studeerde gitaar aan het Twents Conservatorium en belandde via het vertalen van toneelstukken en de journalistiek in het schrijversvak.

Ze brak door met het boek Zachte heelmeesters, waarin een moeder vermoedt dat haar tienerdochter ernstig gemanipuleerd wordt. Vervolgens verschenen de spannende romans Lichtval en Tweedracht. Zachte heelmeesters en Lichtval werden beide ook in Duitsland gepubliceerd. Tevens schreef Steemers enkele luisterseries voor Storytel, waarvan Ellen Holms-privédetective inmiddels in zes talen vertaald is.

Geen opmerkingen: